Actualiteiten

Boek over bouw, beheer en onderhoud van boerderijen

(reacties: 0)

Boerenerven op het landgoed Twickel - omslag
Boerenerven op het landgoed Twickel - omslag

Goed nieuws: sinds kort is het boek Boerenerven op het landgoed Twickel van auteur Lennert Vrij weer te koop! Het bekende boek is een leidraad voor boeren, bewoners, beheerders en bouwers. Het biedt complete benadering van het boerenerf: het erf, de gebouwen, hun onderlinge relatie en de samenhang met het omringende landschap. 

De uitgebreide tekst en de 350 tekeningen geven inzicht in de oorsprong en belangrijkste kenmerken van het traditionele Twickeler boerenerf. Voor veel voorkomende vraagstukken bij bouw, beheer en onderhoud worden mogelijkheden en oplossingen aangedragen, met moderne methoden en materialen. Basis hierbij is steeds het oorspronkelijk gebruik, indeling, constructies en detail, waarbij is aangegeven waarom sommige oplossingen goed voldoen en andere minder geschikt zijn.

Deze uitgave is de derde herziene druk, uitgegeven door de Stichting Twickel en Boekhandel Broekhuis. De oorspronkelijke uitgave verscheen reeds in juni 2004. Het is een tijdloos en gewaardeerd boek, voor leken en professionals die meer willen weten over (ver)bouw, beheer en onderhoud van het historisch erf en boerderij.

Verkrijgbaar in de Landgoedwinkel van Twickel én bij Boekhandel Broekhuis. Het boek kost € 19,90 (ISBN 978 90 70162 90 3)

< Ga terug

Reacties

Hebt u een vraag of een reactie? Laat het hieronder weten. De reacties worden eerst door de redactie gelezen en daarna gepubliceerd.