Actualiteiten

Enthousiasme over project 'Buurten in Beeld'

(reacties: 0)

Schilderwerk aan luiken en kozijnen
Schilderwerk aan luiken en kozijnen

In het jaar 2016 heeft de Twentse Erven het project Buurten in Beeld uitgevoerd. Het project liep van 1 februari 2016 tot 27 november en werd mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van de provincie Overijssel in het kader van het programma Het Verhaal van Overijssel. Het Project bestond uit vier onderdelen.

Erfgoedmonitor
Een kwantitatief onderzoek naar de staat van ca. 500 boerderijen van voor 1960 in de gemeenten Hof van Twente en Haaksbergen geeft informatie over de huidige situatie en aanknopingspunten voor beleidsvorming.

Het verhaal van Twente
Interviews met buurtbewoners bieden inzicht in de historie van voor 1960 en brengen de veranderingen in sfeer en mentaliteit in beeld.

Digitale visualisatie van buurttransformatie
Op een digitale kaart worden buurtschappen in beeld gebracht. De kaart is hier te vinden.

Herstelwerk
Door middel van een subsidie werd op diverse erven herstelwerk uitgevoerd, zowel aan gebouwen als beplanting. Er kon maximaal 25% subsidie aangevraagd worden, tot maximaal 3.000 euro per erf.

Afsluiting
Het project werd afgesloten met een slotbijeenkomst op 24 september in Markelo. Wethouders van beide gemeenten waren aanwezig en toonden zich enthousiast over de behaalde resultaten

< Ga terug

Reacties

Hebt u een vraag of een reactie? Laat het hieronder weten. De reacties worden eerst door de redactie gelezen en daarna gepubliceerd.