Actualiteiten

Openluchtmuseum Ootmarsum vernieuwd

(reacties: 0)

Het fraaie openluchtmuseum in Ootmarsum is op een aantal onderdelen flink opgeknapt. De gebouwen aan het Commanderieplein zijn klaar, er is een nieuwe entree gemaakt en nu wordt er gewerkt aan een tweetal kapschuren. Die kapschuren gaan dienen om de collectie landbouwmachines beter onderdak te geven.

De twee kapschuren zijn op de traditionele manier gebouwd door MK Houtbouw De Lutte: er zijn oude pannen gebruikt, afkomstig van de afgebroken kapschuur, en er zijn strodokken aangebracht. De nok is afgedekt met heide, zoals vroeger gebruikelijk.

Ook komt er een nieuwe kapberg. Dat wordt ook iets bijzonders: er zal geen hooi in worden opgeslagen, maar hij wordt gebruikt als podium. Naast het hijswerk om de rieten kap te verstellen, komt er een in hoogte aanpasbare bodem in. Het museum krijgt daarmee een podium voor evenementen en demonstraties.

Tenslotte: het gebouw De Weemhof, voormalig restaurant, krijgt een museumfunctie.

Al met al een uitbreiding waardoor op een compacte plek het boerenleven van 100 jaar geleden in alle facetten te bewonderen is.

< Ga terug

Reacties

Hebt u een vraag of een reactie? Laat het hieronder weten. De reacties worden eerst door de redactie gelezen en daarna gepubliceerd.