Actualiteiten

Verhalen achter de niendeure

(reacties: 0)

Verhalen achter de niendeure
Verhalen achter de niendeure

Dit is de titel van het boekje met gebundelde verhalen dat door de boerderijenstichting Twentse Erven is samengesteld en uitgegeven. Het boekje is verkrijgbaar via deze website en in de boekhandel. In de afgelopen anderhalf jaar hebben de vrijwilligers van Twentse Erven vele trotse boerderij-bewoners gesproken. Boeiende verhalen werden verteld over het wonen op het oude boerenerf, over de ontstaansgeschiedenis van de boerderij en over de lotgevallen van voorgaande generaties bewoners. De verhalen waren vaak zo intrigerend, dat een aantal is opgetekend en gebundeld in deze van sfeervolle foto's voorziene uitgave.

"Wie ooit het geluk heeft over de drempel van een historische Twentse boerderij te stappen, weet dat het daar goed toeven is. Zeker als u dan ook nog de typische gastvrijheid ten deel valt. Tukkers zijn trots op hun regio, het landschap, dialect en ook de boerderijen. En willen graag die schoonheid met eenieder delen.Het is echter niet alleen hosanna voor die eigenaren. Een historische boerderij restaureren en onderhouden kost de nodige bloed, zweet en tranen. En geld. Niet voor niets luidt een Twentse uitdrukking: 'Met 'n oald hoes en 'n joonk wief he'j altied wat te knooi'n'. De stichting Twentse Erven wil boerderij-eigenaren ondersteunen bij het restauratieproces en/of onderhoud. En werkt aan het opbouwen van kennis over en de promotie van de Twentse erven."

Met deze mooie woorden schrijft de voorzitter van Twentse Erven Michael Sijbom de treffende inleiding op dit eerste boekje dat de jonge boerderijenstichting uitbrengt. De verschillende verhalen zijn opgetekend door Gerrit Dannenberg en anderen. 

Buurten in Twente: Verhalen achter de niendeure, zoals de titel voluit luidt, is samengesteld in het kader van het project Buurten in Twente dat in de afgelopen anderhalf kon worden uitgevoerd met steun van een provinciale subsidie in het kader van de erfgoedregeling Het verhaal van Overijssel.

Buurten in Twente: verhalen achter de niendeure is een passend cadeau voor de feestdagen. Aanschaf ondersteunt bovendien het werk dat vele vrijwilligers verrichten ten behoeve van het behoud van het karakteristieke Twentse erf.

Buurten in Twente: verhalen achter de niendeure
Gerrit Dannenberg e.a.
64 pagina's
€10,00 (plus €4,00 verzendkosten)
ISBN 978-90-817855-2-5
Verkrijgbaar via deze website (klik hier voor het bestelformulier) en in de boekhandel onder meer:

Almelo – Boekhandel Broekhuis
Denekamp – Boekhandel Brummelhuis
Diepenheim – Herberg De Pol
Enschede – Boekhandel Broekhuis
Goor - Bruna
Hengelo – Boekhandel Broekhuis
Holten – Boekhandel Heusinkveld
Markelo – Boekhandel Prins, Infocentrum Markelo
Oldenzaal – Boekhandel Broekhuis
Ootmarsum – Boekhandel Brummelhuis
Rijssen – The Readshop
Tubbergen – Boekhandel Heinink, VVV-shop
Wierden – Boekhandel Reterink

Lees ook het interview met Gerrit Dannenberg in TC Tubantia van 29 december 2015, opgetekend door Gerard lage Venterink. Klik hier.

Artikel TCTubantia 29-12-2015
Artikel TCTubantia 29-12-2015

< Ga terug

Reacties

Hebt u een vraag of een reactie? Laat het hieronder weten. De reacties worden eerst door de redactie gelezen en daarna gepubliceerd.