Actualiteiten

Openluchtmuseum Ootmarsum vernieuwd

De Weemhof Openluchtmuseum Ootmarsum

Het fraaie openluchtmuseum in Ootmarsum is op een aantal onderdelen flink opgeknapt. De gebouwen aan het Commanderieplein zijn klaar, er is een nieuwe entree gemaakt en nu wordt er gewerkt aan een tweetal kapschuren. Die kapschuren gaan dienen om de collectie landbouwmachines beter onderdak te geven.

> Lees meer...

Enthousiasme over project 'Buurten in Beeld'

Schilderwerk aan luiken en kozijnen

In het jaar 2016 heeft de Stichting Twentse Erven het project Buurten in Beeld uitgevoerd. Het project liep van 1 februari 2016 tot 27 november en werd mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van de provincie Overijssel in het kader van het programma Het Verhaal van Overijssel. Het Project bestond uit vier onderdelen.

> Lees meer...

Afschaffing monumentenaftrek uitgesteld!

Erve Meerbekke, Hezingen

Minister Bussemaker heeft op woensdag 9 nov. jl. in haar brief aan de Tweede Kamer laten weten dat het voorstel voor de afschaffing van de monumentenaftrek voor in elk geval één jaar – 2017 – van de baan is. In feite stelt ze haar wetsvoorstel uit tot 2018. Ze gaat daarmee in op de door de erfgoedorganisaties gezamenlijk uitgesproken wens om meer tijd te nemen de voorgenomen subsidieregeling beter te onderzoeken. 

> Lees meer...

Erven en buurten

Erve De Oppasser in Langelo (Haaksbergen, Langkeet)

De vierde Twentse Ervendag vond plaats op zaterdag 24 september 2016 onder zeer zomerse weersomstandigheden. Een vijftal erven in de gemeenten Hof van Twente en Haaksbergen kon bezocht worden en een kleine vijftig donateurs en andere belangstellende maakte daarvan gebruik. Ook werd op deze dag de slotbijeenkomst gehouden van het project Buurten in Beeld.

> Lees meer...

Agenda

Twentse Ervendag 2017

zaterdag 23 september 2017, 10:00 – 15:00
Diverse gemeenten

Erve Geerdink te Vasse, één van de opengestelde boerderijen

Op zaterdag 23 september vindt de vijfde editie plaats van de jaarlijkse Twentse Ervendag. Op deze dag voor een aantal erven opengesteld voor donateurs van Twentse Erven en belangstellenden. De dit jaar opengestelde erven liggen in vijf verschillende gemeenten, verspreid over Twente.

> Lees meer...