Over ons

Wat, wie, hoe en waarom

De boerderijenstichting Twentse Erven is een stichting. Zij heeft als doelstelling het bevorderen van het behoud van historische boerderijen, hun interieurs, hun bijgebouwen en hun erven. Zij doet dat door het organiseren van activiteiten en projecten gericht op een brede doelgroep bestaande uit boerderijeigenaren en -bewoners, gemeenten en provincie, erfgoedspecialisten, oudheidkamers en heemkundeverenigingen, restauratie-architecten en -aannemers.

Twentse Erven wil een vraagbaak zijn voor mensen die op zoek zijn naar informatie en advies over bouwkundige en historische wetenswaardigheden. Ook zal zij zich ervoor inzetten het belang van het agrarisch erfgoed als culturele en economische factor te benadrukken. Zij stelt zich op het standpunt dat het behoud van de historische boerderijen en erven van doorslaggevende betekenis is voor een leefbaar platteland.

Twentse Erven is onafhankelijk, heeft geen politieke oriƫntatie en geen vaste connectie met het bedrijfsleven.

Twentse Erven is opgericht op 23 januari 2014.

Op de hoogte blijven?

De laatste dagen van 2021 druppelen de eeuwigheid in.
Kerstmis, Oud en Nieuw, lekker eten, gepast bij elkaar zijn en even de ogen (niet het hart) dicht doen voor alle narigheid om ons heen.
Voor alle donateurs en bezoekers van deze site wensen wij Goede Kerstdagen en een Voorspoedig 2022
Het bestuur van de Stichting Twentse Erven