Erve Hassink
Type boerderij:
Aanwezige uitbouwen:
Dakvorm:

Speciaal voor erfeigenaren

Na groot succes in het Vechtdal en Noordwest Overijssel organiseert Natuur voor Elkaar de workshop Erfvergroening ook tijdens de Groene Karavaan in Twente. Bezit jij een eigen erf en ontdek je graag hoe je meer leven op je erf krijgt? Kom dan zeker naar deze workshop.

Wat houdt de workshop in? 

De workshop is voor erf eigenaren in Twente. We starten met een korte uitleg over erf vergroening, waarbij je leert over de voordelen en mogelijkheden. Daarna gaan we in op concrete aanpassingen aan je erf en ontdek je op welke manier de provincie financieel kan ondersteunen.

Daarna ga je aan de slag om een eigen ontwerp in te tekenen op luchtfoto’s van jouw erf. Aan het einde van de workshop ga je met een concreet vergroening ontwerp naar huis.

Waar en wanneer?

De workshop Erfvergroening doen we twee keer tijdens de Groene Karavaan in Twente op vrijdag 14 juli; er zijn 2 sessie van 10:00 – 12.30 uur en van 14.00 -16.30.Specialisten van de provincie staan deelnemers bij in hun ontwerp, en weten meer over de subsidiemogelijkheden. Stuur bij je aanmelding je adres mee, dan zorgen wij dat we een luchtfoto van jouw erf op A3 uitprinten waar je mee aan de slag kan tijdens de sessie.

Heb ik niet al een groen erf?

Niet ieder groen erf is ook daadwerkelijk groen. Een gemaaid groen gazon levert een beperkte bijdrage aan de biodiversiteit, met kleine aanpassingen maak je een groot verschil. Een beukenhaag waar ringmussen in kunnen zitten, een poel, een nestkast voor de kerkuil of bomen en struiken waar bessen aan zitten, zijn hier een aantal voorbeelden van.

In deze workshop nemen we je helemaal mee in alle mogelijkheden en kan je al jouw vragen kwijt.

Op de hoogte blijven?