Olde Geerts
Type boerderij: Anders
Aanwezige uitbouwen:
Dakvorm:

Nieuwjaarsbijeenkomst

 

23 januari Landgoed Herinckhave

Hoe houd je een landgoed in stand en hoe zit het boerenerf er tegenwoordig uit. Thema’s welke ter sprake kwamen op  een oergezellige nieuwjaarsavond. Gestart werd met een borreltje, een kniepertje, thee of koffie in de prachtig verbouwde Brandschöp op het landgoed Herinckhave te Fleringen.

De ontvangst van de heer en mevrouw von Bönninghausen was ronduit hartelijk. De secretaris Jos Hövels opende de avond en de heerLothar D.M.T.von Bönninghausen vertelde vervogens over het reilen zeilen op het landgoed. De historie, hoe er gewoond, gewerkt, gejaagd en geleefd werd en wordt. Hoe de instandhouding van een landgoed al 40 jaar vormt heeft gekregen. Met ups en downs. Maar door een variatie in beheer en opbrengsten is het landgoed rendabel te houden. 

Anneke Coops van Het Oversticht gaf ons een beeld van het huidige boerenerf. Door de afname van landbouw onstaan andere gebruikersfuncties op en rond het erf. Conclusies en overwegingen: een zekere mate van verrommeling hoort bij het landschap en hoe kunnen (boeren)erven en nabij gelegen dorpen elkaar versterken.

Een mooie avond, leuke thema’s en weer even bijgepraat keerde een ieder huiswaarts. Met hopelijk een mooi jaar in het verschiet.

Fotografie: ben Haarhuis

Op de hoogte blijven?